Zin om te snacken, maar wil je het wel een beetje gezond doen? Probeer dan de pita met broccoli burger eens! Je komt ruimschoots aan je portie groenten en het is nog lekker ook! Mocht je daarna nog weg moeten, zorg dan wel dat je wat pepermuntjes in huis hebt. 😉 De frisse yoghurt dip maakt je pita helemaal af!
De pita met broccoli burger wordt bereidt in de airfryer, zelf heb ik hiervoor het bakblik van de airfryer gebruikt, maar de burgers kunnen ook in het gewone mandje bereidt worden.
Voordeel is dat broccoli geen hele sterke smaak heeft, waardoor een hoop kinderen deze burgers ook lusten. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Pita met broccoli burger
Heerlijke pita gevuld met broccoli burger en een frisse saus op basis van Griekse yoghurt
Equipment
- airfryer
- oven
- keukenmachine
Ingrediënten
Broccoli burgers
- 900 gram broccoli roosjes
- 2 uien fijn gesnipperd
- 5 teentjes knoflook geperst
- 175 gram bloem
- 4 eieren
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- 100 gram parmezaanse kaas geraspt
Frisse yoghurt saus
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel gedroogde dille
- 4 teentjes knoflook geperst
Pita's
- 10 pita's
Instructies
Broccoli burgers
- Kook de broccoli roosjes beetgaar en maal ze fijn in de keukenmachine.
- Meng de broccoli in een kom met de andere ingrediënten.
- Maak er stevige burgers van en leg deze in de airfryer (er kunnen er zo'n 4 stuks per keer in), zet deze op 200 graden, voor 7 minuten.Maak ondertussen de frisse yoghurt saus door de ingrediënten hiervan door elkaar te mengen en bereid de pita's zoals op de verpakking staat.
- Keer de broccoli burgers hierna om en zet de airfryer nog 3 minuten aan op 200 graden.
- Snijd de pita's open, doe er een broccoli burger in en doe daar naar smaak de frisse yoghurt dip bij.
- Eetsmakelijk!