Kip madras, misschien wel het meest bekende recept van de grote pakjes fabrikant. Erg lekker, wat zoetig en daarom ook geschikt voor kinderen.
Alleen maak ik dit liever zelf, zonder pakjes of zakjes.
Wij eten deze kip madras graag met naan, maar je kan het ook prima met rijst eten.
Dit recept voor kip madras is geschikt voor de instant pot / CPE, maar uiteraard kan je het ook in een normale pan klaar maken. Bak in dat geval eerst de kip goed gaar, en laat de saus een paar minuten sudderen.

Kip madras uit de instant pot / CPE
Kip madras, zonder zakjes en of pakjes, lekker uit je instant pot / CPE!
Ingrediënten
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 400 milliliter kokosmelk
- 3 handen erwten diepvries
- 100 gram sperziebonen mag ook diepvries zijn
- 1,5 eetlepel madras kruiden
- 1 grote appel in kleine blokjes gesneden
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de appel in de pan. Goed roeren.
- Zet voor 15 minuten op stew (meat).
- Roer daarna de blokjes appel er door heen.
- Eet smakelijk!