december cheesecake
Dips en sausjes Recepten

Gezouten karamel / salted caramel

Het recept van de gezouten karamel / salted caramel nog even los, hieronder op de foto te zien bovenop mijn heerlijke december cheesecake.

Toch hoef je deze gezouten karamel natuurlijk niet alleen voor taarten te gebruiken, de gezouten karamel is ook heerlijk op bijvoorbeeld ijs en cupcakes.

december cheesecake

Gezouten karamel / salted caramel

Cin
Het recept voor de lekkerste gezouten karamel / salted caramel! Heerlijk over taarten, ijs, cupcakes etc.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang dips en sausjes, Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 1 bakje
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram suiker
  • 90 gram roomboter
  • 100 milliliter water
  • 125 milliliter slagroom
  • 2 theelepels (zee)zout

Instructies
 

  • Schep de suiker in een kleine steelpan en schenk het water er overheen. De suiker moet volledig door het water bedekt zijn. Verhit dit op laag vuur. Het mengsel begint van zelf te pruttelen en zal langzaam bruin kleuren. Let op, niet roeren tijdens dit proces!
  • Zodra het mengsel de juiste bruine kleur heeft gekregen, voeg je de boter toe. Roer totdat de boter volledig is opgelost.
  • Schenk nu de slagroom erbij, let op, dit kan best wat gaan spetteren omdat de slagroom natuurlijk koud is (tip: van tevoren uit de koelkast halen en snel roeren). Zodra de slagroom volledig er door heen is gemengd, kan je het vuur uitzetten.
  • Voeg de zout nu toe en roer dit goed door de karamel heen. Laat de gezouten karamel even afkoelen voordat je deze gebruikt.

Notities

Trefwoord gezouten karamel, karamel, salted caramel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept