erwtensoep snert uit de instant pot CPE
Recepten

Erwtensoep uit de instant pot / CPE

Erwtensoep, ook wel snert genoemd, een van de meest bekende Hollandse gerechten in de winter. Deze erwtensoep uit de instant pot / CPE is heerlijk na het schaatsen, sleeën, op te warmen na een winterse wandeling, of gewoon omdat je er trek in hebt.
Voordeel van deze erwtensoep uit de instant pot / CPE is ook nog eens dat het relatief snel klaar is, dus dat betekent sneller genieten!

erwtensoep snert uit de instant pot CPE

Erwtensoep uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke erwtensoep (snert), snel klaar uit je instant pot / CPE. Het winterse gerecht!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken Hollands, Nederlands
Porties 10 soepkommen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram spliterwten
  • 300 gram ontbijtspek
  • 2 krabbetjes of varkenspoten voor de die hards
  • 1 prei fijn gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 kruimige aardappels
  • 2 winterpenen in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 knolselderij in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 1 magere rookworst in kleine stukjes gesneden
  • 2 liter water

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve de rookworst, in de pan.
  • Zet op soep (groenten) voor 40 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen haal je de krabbetjes eruit en ontdoe je het vlees van de botten en harde stukjes. Doe het vlees dat overblijft weer in de erwtensoep.
  • Voeg de rookworst toe en roer goed door.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord cpe, erwtensoep, erwtensoep cpe, erwtensoep instant pot, instant pot, snert, soep, winter

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept