Ga terug
citroenrisotto uit de instant pot CPE

Citroenrisotto

Cin
Heerlijke citroenrisotto uit de instant pot / CPE. Snel klaar en erg smaakvol.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 14 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen
calorieƫn 1 kcal

Ingredients
  

  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • sap van 1 citroen
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 blokje kippenbouillon groente voor de vegetariĆ«r
  • 400 gram risotto rijst
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1250 milliliter water
  • 200 milliliter droge witte wijn of 200 ml extra water in geval van geen alcohol
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • Bak de sjalotjes en knoflook aan in een beetje olijfolie (brown/ saute).
  • Zodra deze klaar zijn voeg je de risottorijst, het water, bouillonblokje, citroensap en de wijn toe. Zet op stand rice/ rijst, 9 minuten.
  • Zodra de risotto klaar is, roer je de citroen rasp er voorzichtig door heen. Daarna kan je de Parmezaanse kaas er door heen roeren. Dan direct serveren.
Trefwoord citroen, citroen risotto, cpe, fris, instant pot, risotto, Zomers