Zomerse kip salade
Cin
Zomerse lauwwarme salade met kip en veel groenten.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
Marinade voor de kip
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gember siroop
- 2 eetlepels agave siroop
- chilipoeder naar smaak
Overige ingrediënten
- 3 flinke kipfilets
- 450 gram sperziebonen
- 1 komkommer
- 100 gram ijsbergsla
- 200 gram wortels
- 1 bosui
Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze met de ingrediënten voor de marinade. Het liefst minimaal een uur van te voren, maar langer mag uiteraard altijd.
Bak hierna de kipfilet rustig gaar. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en snijd deze plakjes weer door vieren. Snijd ook de wortels in kleine stukjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng dit door elkaar in een ruime kom.
Zodra de kipfilet en bonen klaar zijn roer je deze ook door de ingrediënten in de kom heen. Let op, er zit nog wat saus van de marinade in de pan bij de kip, voeg deze ook gewoon toe in de kom.Roer nu alle ingrediënten door elkaar heen, en schep zo nodig nog wat cashewnoten en of kroepoek er door heen. Daarna direct serveren.
Trefwoord kip, kip salade, salade, Zomers