Zoete wortelstamp uit de instant pot / CPE
Cin
Heerlijk zoete wortelstamp snel klaar gemaakt uit je instant pot of CPE.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 13 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Europees, Hollands, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 800 gram kruimige aardappelen zonder schil
- 1 kilo winterpeen
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijn gehakt
- 250 milliliter groentenbouillon
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel honing
Schil de winterpenen en maal deze fijn in een keukenmachine, eventueel kan je de sjalotjes en knoflook hier ook direct bij doen.
Leg de aardappelen onderin de instant pot of CPE.
Meng de fijn gemaalde winterpeen met de sjalotjes en knoflook (mits je dit al niet samen in de keukenmachine had gedaan), en schep de rozemarijn hier doorheen.
Leg de het mengsel met de winterpeen op de aardappelen.
Giet de bouillon hier overheen.
Verdeel de honing over het mengsel met de winterpeen.
Zet op steam voor 8 minuten.
Laat de stoom hierna direct ontsnappen (pas goed op, de stoom is heet!). Mogelijk moet je hierna nog een klein beetje water afgieten, bij ons is dit echter nog niet nodig geweest.
Eet smakelijk!
Trefwoord stamppot, winterpeen, wortels, wortelstamp