Tzatziki
Cin
Griekse tzatziki, smaakt net zo als bij een Grieks restaurant! Heerlijk bij gyros, pita's of gewoon om lekker te dippen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, dips en sausjes
Keuken Grieks, Mediterraan
Porties 1 kommetje
calorieën 1 kcal
- 500 milliliter volle Grieks yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1/2 theelepel dille
- 3 eetlepels citroensap
- 4 teentjes knoflook geperst
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
- scheutje olijfolie
- snufje zout
Schil de komkommer (hoeft niet) en rasp deze met een fijne rasp boven een kom. Leg deze vervolgens in een zeep en laat goed uitlekken. Druk de komkommer rasp met de bolle kant van een lepel tegen de zeef aan (zodat het vocht er uit lekt) en strooi er wat zout op.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de knoflook, dille, citroensap en olijfolie.
Knijp de komkommer rasp nog een goed met de hand uit, en voeg deze daarna bij de yoghurt. Goed doorroeren en zorgen dat er geen 'klontjes van komkommerrasp' meer in de tzatziki te vinden zijn. Voeg wat peper toe naar smaak en zet de tzatziki in de koelkast. Hoe langer deze in de koelkast staat, hoe beter de smaken intrekken.
Trefwoord Grieks, gyros, knoflooksaus, pita, tzatziki