Kip tandoori
Cin
Heerlijke kip tandoori, met gele rijst, tomaten relish en een yoghurt sausje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 300 gram magere yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 120 gram witte rijst
- 1/2 komkommer
- 2 theelepels kurkuma
- 380 milliliter water
- 1.5 eetlepel bieslook ringetjes kan zowel vers als gedroogd.
Tandoori kruidenmix
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 theelepels gemalen kortiander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 snufje kruidnagelpoeder
- 1 snufje kaneel
Tomaten relish
- 1 rode ui
- 1/2 chilipeper
- 2 eetlepels suiker
- 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
- 3 eetlepels basamico azijn
Begin met het marineren van de kipfilet, meng deze met alles van de tandoori kruidenmix, 100 gram yoghurt en een eetlepel citroensap. Laat dit zo'n 10 minuten staan.Als je een oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 180 graden. Doe de rijst samen met de kurkuma en het water in de multicooker en zet deze voor 9 minuten op stand 'rice', als je deze stand niet hebt dan 9 minuten op high pressure, quick release.
Leg de kipfilet voor 20 minuten op de bakplaat van de oven (bakpapier of een siliconen mat is aan te raden).Of doe deze voor 10 minuten in de airfryer op 200 graden (gebruik dan wel een bakvorm voor in de airfryer.Bij zowel de oven als het gebruik van de airfryer is het de bedoeling dat de kip lekker in de marinade ligt. Rasp ondertussen de komkommer en laat deze goed uitlekken, even uitknijpen is soms ook handig.
Snipper de ui en snijd de chilipeper in kleine stukjes, verwijder uiteraard de zaadjes en zaadlijsten.
Laat de ui, chilipeper en suiker karamelliseren op hoog vuur. Blus dit vervolgens af met de tomatenblokjes en basamico azijn, en roer goed door. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen.
Meng de uitgelekte komkommer rasp met 200 gram yoghurt en de 2 eetlepels citroensap, roer dit goed door.
Schep de tandoori kipfilet, rijst, tomaten relish en de yoghurt saus op je bord en eetsmakelijk!
Trefwoord gele rijst, Indiaas, Kip tandoori, kipfilet, rijst, Tandoori, tomaten, yoghurt